Cumpărarea unei case poate fi cea mai scumpă achiziție și încărcare emoțională din viața ta

Dar chiar și în timpul unei pandemii, cu cercetări și determinări atente, cheile acelei case de vis pot fi ale tale. Vă vom ajuta pe drumul către proprietate.

Decizia de a cumpăra

Înainte de a vă arunca în piscina pentru cumpărători, este important să luați în considerare dacă proprietatea este potrivită pentru dvs.

Închiriați și cumpărați?

Când căutați un nou loc de locuit, prima întrebare pe care vi-o puneți vă va ajuta să vă conduceți restul procesului decizional. Ar trebui să închiriați sau să cumpărați? Cumpărarea poate părea atrăgătoare, deoarece veți pune capăt escaladării chiriei și veți putea câștiga în valoarea propietatii. Dar realitatea întreținerii și reparațiilor de rutină de la domiciliu poate scurge rapid un cont bancar.

În general, dacă închirierea sau cumpărarea sunt mai bune pentru dvs. depinde în mare măsură de circumstanțele dvs. specifice.

Iată câteva întrebări de bază de luat în considerare atunci când vă gândiți să cumpărați o casă:

Cât timp intenționați să rămâneți acolo? Dacă vă așteptați să vă mutați în doar câțiva ani, închirierea este probabil o opțiune mai bună.
Ce mărime îți poți permite? Dacă nu îți permiți o casă suficient de mare pentru a se potrivi familiei tale în câțiva ani, s-ar putea să merite să o închiriezi în timp ce economisești ceva mai mult.
Ce este pe piață? Dacă nu găsiți o casă care vă place, probabil că nu merită să vă legați de ceva cu care sunteți nemulțumit.

Ce mărime îmi pot permite?

Pentru a determina cât de mult puteți cheltui pentru o casă, aruncați o privire atentă la bugetul dvs. Examinați extrasele de cont bancare și obiceiurile dvs. de cheltuieli din ultimele două luni pentru a afla cât de mult cheltuiți, de la facturile de la telefonul mobil la serviciile de streaming până la restaurantul săptămânal.

Datorită pandemiei, proprietatea este mai accesibilă ca niciodată. Ratele dobânzilor la ipoteci, aproape de un teritoriu record, sunt în jur de 5.5%. Dacă vă puteți califica pentru un împrumut, aceste rate se adaugă la economii semnificative pe parcursul unui împrumut pe 30 de ani.

Odată ce aveți o idee mai bună a obiceiurilor dvs. de cheltuieli, determinați cât de mult doriți să alocați unei plăți lunare la domiciliu. Această cifră include principalul, dobânzile, impozitele și plata asigurărilor, care se adaugă la suma ipotecară lunară.

Se recomandă să alocați nu mai mult de 31% din venitul dvs. lunar la plata locuinței. Această cifră se va modifica în funcție de suma dvs. de datorie. Cumpărătorii care nu au nicio altă datorie ar putea fi capabili să bugeteze până la 40% din venitul lunar pentru locuințe. (Dar amintiți-vă că restul bugetului dvs. va trebui să se îndrepte spre căldură, apă, electricitate, întreținere de rutină la domiciliu și alimente.) În general, raportul total datorie-venit, inclusiv plățile auto și facturile cardului de credit, ar trebui să nu depășească 43 la sută.

Deci, de exemplu, dacă câștigați 25.000 venituri anuale, venitul dvs. lunar este de 2.083 Euro. Acest lucru ar trebui să vă lase cu 625 Euro, sau 31 la sută pentru a le aloca ipotecii lunare, cu condiția ca datoria dvs. generală să nu depășească 895.69 pe lună. Calculatorul nostru ipotecar vă poate ajuta să determinați care poate fi ipoteca dvs. lunară – nu uitați să reglați glisorul pentru a se potrivi cu ratele dobânzii actuale, care pot fi verificate.

Amintiți-vă însă că, pe lângă ipotecă, cumpărarea unei case include plăți unice suplimentare care se pot adăuga rapid, inclusiv costuri de închidere, taxe legale și alte cheltuieli asociate cumpărării, cum ar fi inspecția unei case. Și nu uitați de taxele de mutare sau de îmbunătățirile locuințelor.

De asemenea, pandemia crește miza financiară a acestor costuri pentru noii proprietari de case: Deoarece piața imobiliară este atât de competitivă, mulți cumpărători, în încercarea de a obține un sprijin, aleg acum să renunțe la situații neprevăzute pentru a li se accepta ofertele. Situațiile neprevăzute oferă cumpărătorilor o ieșire dacă apare ceva neprevăzut. Acestea vă permit să anulați o achiziție dacă un inspector constată nevoia de reparații semnificative la domiciliu și să anulați sau să renegociați ofertele dacă un evaluator independent de locuințe consideră că valoarea locuinței este semnificativ mai mică decât prețul de achiziție. O situație neprevăzută oferă cumpărătorilor opțiunea de a renunța la tranzacție dacă nu pot obține finanțare într-un timp rezonabil. Și dacă aveți nevoie să vă vindeți casa curentă pentru a o permite pe cea nouă, ar trebui să faceți oferta dvs. condiționată de vânzarea propriei case.

Prin renunțarea la acestea, cumpărătorii pot primi un pic pe piață, dar sunt, de asemenea, vulnerabili la costuri suplimentare după finalizarea vânzării. Deci, continuați cu extremă prudență.

Aboneaza-te la newsletter

© 2022 Astoria Estate. Toate drepturile rezervate.
Financed 
by
Ghila Capital