Construcție nouă vs casă existentă – Pro și contra

Când vine vorba de a decide între o nouă construcție sau o proprietate existentă, există avantaje și dezavantaje la ambele. Trebuie să cântăriți ceea ce este important pentru dvs. și ce tip de proprietate bifează cele mai multe căsuțe din lista dvs. „obligatoriu”.

Pro de cumpărare a unei noi construcții

Despachetați și mergeți – O casă nouă este un început nou, cu faianță proaspătă, vopsea, bucătării și băi. Acest lucru înseamnă că ar trebui să fie foarte puțin, dacă ar fi ceva, care trebuie să-i faci. Puteți pur și simplu să vă despachetați lucrurile și să începeți să vă bucurați de noua dvs. casă.
Un impuls pentru cumpărare – Pentru mulți cumpărători pentru prima dată, o casă nouă este singura modalitate prin care pot intra pe scara proprietății. Acest lucru se datorează programelor ca si “Prima Casa” si sunt disponibile numai la achiziționarea unei case noi.
Stimulente – Unii dezvoltatori vor arunca extra pentru a obține o vânzare. Acest lucru ar putea însemna plata taxei de timbru sau acoperirea costului covoarelor.
Mod de viață modern – Noile construcții de top au toate cele mai noi tehnologii. Mulți oferă funcții de „casă inteligentă” și machete în plan deschis. Unele au, de asemenea, servicii comune, cum ar fi o sală de sport sau concierge.
Proiectați o casă – Cumpărați în plan și puteți avea un cuvânt de spus în proiectare. Constructorul vă poate permite să alegeți accesoriile și poate chiar aspectul.
Facturi reduse – Casele de construcție nouă trebuie să respecte cele mai recente reglementări de construcție. Aceasta înseamnă că sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât proprietățile mai vechi. Datele din certificatele de performanță energetică arată că peste 80% din casele noi au cele mai mari calificări A sau B. Aceasta se compară cu doar un procentaj foarte mic din proprietățile existente.
Fără lanț – Deoarece veți fi primul proprietar, nu veți avea un lanț de cumpărători deasupra dvs. Acest lucru poate elimina unul dintre principalele stresuri ale cumpărării unei case.
Garanții – Cele mai multe versiuni noi vin cu o garanție, pe care nu o obțineți cu o locuință existentă. Dar o garanție nu acoperă tot ceea ce vă puteți aștepta. Aflați mai multe cu ghidul nostru de garanții pentru locuințe noi.
Cumpărați o casă nouă? Discutați cu un agent in compania noastră, Astoria Estate.

Contra

Spațiu – Unii dezvoltatori împachetează o mulțime de proprietăți pe un site pentru a-și maximiza profiturile. Acest lucru poate însemna că o casă de construcție nouă este mai puțin spațioasă decât o proprietate mai veche. Știm din vorbirea cu membrii noștri că acest lucru poate afecta în mod special spațiul de stocare. Verificați dacă mobilierul dvs. se potrivește și dacă mașina dvs. va intra în garaj.
Prima casă nouă – Multe dintre avantajele cumpărării unei construcții noi dispar în ziua în care o cumpărați și nu mai este „nou-nouță”. Aceasta înseamnă că o proprietate veche de un an poate cădea în valoare, pe măsură ce cumpărătorii se uită la noile construcții care apar în dezvoltarea de peste drum. Sfatul nostru este, dacă cumpărați o construcție nouă, planificați să locuiți în ea pe termen lung.
Calitate și probleme – Noile case obțin adesea o presă proastă, cu povești de calitate slabă care apar în prim-plan. Chiar și cu cea mai bună casă de construcție nouă, vă puteți aștepta totuși la blocări precum ușile care se blochează pe covoare noi sau o țiglă liberă. Indiferent dacă este vorba de o problemă structurală semnificativă sau de o serie de mici obstacole enervante, fiți pregătiți să efectuați un sondaj de confuzie imediat ce dezvoltatorul vă va lăsa pe site. Astfel, un profesionist care știe ce caută va putea să vă liniștească că totul este așa cum ar trebui. De asemenea, vor lega cu constructorul pentru a rezolva totul.

Întârzieri – Noile case nu rulează întotdeauna în plan și nu este neobișnuit ca data de mutare a unei noi proprietăți să fie întârziată. Acest lucru ar putea fi doar un inconvenient, dar dacă acesta continuă, acesta poate provoca stres suplimentar și poate crește costurile. Auzim de la oameni care se luptă zilnic cu cheltuieli neașteptate de închiriere și depozitare, după ce s-au mutat la cazare alternativă în așteptarea finalizării noilor lor clădiri. O așteptare prea lungă poate afecta și ofertele ipotecare.

Proprietăți existente

Pro

Personaj – Din ferestrele unei proprietăți georgiene, un șemineu în fiecare cameră a unei case victoriene sau panourile din vitralii ale caselor suburbane din anii 1930, există atât de multe modele diferite de a alege din fondul nostru de locuințe existent. Este caracteristicile acestei perioade de care mulți dintre noi ne îndrăgostim când ne uităm să cumpărăm.
Comunitate – O proprietate existentă este mai probabil să fie înconjurată de o comunitate cu vecini care locuiesc acolo de ani de zile. De asemenea, pot exista mai multe facilități din apropiere, cum ar fi restaurante și pub-uri stabilite.
Spațiu – Casele mai vechi tind să fie mai mari, cu camere și grădini mai spațioase.
Ceea ce vedeți – Spre deosebire de cumpărarea unei construcții noi în afara planului, ceea ce vedeți este ceea ce obțineți cu o proprietate existentă. Faceți un sondaj bun și puteți cumpăra o proprietate în siguranță, știind că știți totul despre asta.
Potențial – O casă existentă poate să nu fie perfectă și ar putea avea nevoie de un pic de muncă. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a vă pune propria ștampilă pe ea și de a-i crește valoarea.

Contra

Lanțuri – Cumpărați o proprietate existentă și va trebui să aveți de-a face cu proprietarii și cu orice lanț de proprietăți ulterior pe care aceștia îl fac în procesul de cumpărare mai stresant.
Întreținere – Spre deosebire de o nouă construcție, vă puteți aștepta ca întreținerea să înceapă să fie efectuată în prima zi pentru mutarea într-o proprietate existentă.
Eficiență energetică – Este puțin probabil ca proprietățile mai vechi să fie la fel de eficiente energetic ca o nouă construcție. Deci, facturile lunare de energie ar putea fi mai mari.
Renovări – Poate doriți să redecorați sau să înlocuiți o bucătărie sau o baie obosite. Trebuie să includeți aceste costuri în bugetul dvs.
Nu există o alegere corectă sau greșită atunci când vine vorba de a decide între o casă de construcție nouă sau o proprietate existentă. Se reduce la preferințele dvs. personale și la ceea ce doriți să ieșiți din noua dvs. casă. Asigurați-vă că aveți toate informațiile despre proprietatea preferată înainte de a schimba contracte de cumpărare.

Aboneaza-te la newsletter

© 2022 Astoria Estate. Toate drepturile rezervate.
Financed 
by
Ghila Capital